Κρεατικά

Φιλέτο κοτόπουλο

Φιλέτο κοτόπουλο

Το φιλέτο κοτόπουλο είναι το στήθος του κοτόπουλου. Το κοτόπουλο είναι ο πιο κοινός τύπος πουλερικών στον κόσμο. Λόγω της σχετικής ευκολίας και του χαμηλού κόστους εκτροφής τους σε σύγκριση με ζώα όπως βοοειδή ή γουρούνια , τα κοτόπουλα έχουν κυριαρχήσει σε πολλές κουζίνες.

Το κοτόπουλο μπορεί να παρασκευαστεί με ένα ευρύ φάσμα τρόπων. Όπως το ψήσιμο , το ψήσιμο στη σχάρα , το μπάρμπεκιου , το τηγάνισμα και το βράσιμο. Από το τελευταίο μισό του 20ού αιώνα, το έτοιμο κοτόπουλο έχει γίνει βασικό φαγητό. Το κοτόπουλο αναφέρεται μερικές φορές ως πιο υγιεινό από το κόκκινο κρέας , με χαμηλότερες συγκεντρώσεις χοληστερόλης και κορεσμένου λίπους.

Η βιομηχανία πουλερικών που αντιπροσωπεύει την παραγωγή κοτόπουλου έχει διάφορες μορφές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στις ανεπτυγμένες χώρες , τα κοτόπουλα υπόκεινται συνήθως σε εντατικές μεθόδους εκτροφής , ενώ οι λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές εκτρέφουν κοτόπουλα χρησιμοποιώντας πιο παραδοσιακές καλλιεργητικές τεχνικές. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι υπάρχουν σήμερα 19 δισεκατομμύρια κοτόπουλα στη Γη, κάνοντάς τα να ξεπερνούν τους ανθρώπους περισσότερο από δύο προς ένα.

Πηγή: Wikipedia