Ινδική Κουζίνα

Χοιρινές μπριζόλες με κάρυ και κουνουπίδι με ρύζι μπασμάτι

Χοιρινές μπριζόλες με κάρυ και κουνουπίδι με ρύζι μπασμάτι

Δοκιμάστε αυτή την χαρακτηριστική ινδική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κάρυ, κουνουπίδι και ρύζι μπασμάτι. Το τσάτνεϊ είναι μια γλυκόξινη μαρμελάδα και σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται υπέροχα με το κάρυ, το κουνουπίδι, το βουτυρόγαλα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά για να φτιάξουν υπέροχες γεύσεις.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
3 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια κομματάκια κουνουπιδιού
4 χοιρινές μπριζόλες, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 ½ κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
¼ φλιτζάνι τσάτνεϊ μήλου
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζετε το ρύζι και το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό, για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε ένα ένθετο ατμομάγειρα σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με νερό μέχρι ακριβώς κάτω από τον πάτο του ατμομάγειρα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κουνουπίδι, σκεπάστε και μαγειρέψτε στον ατμό μέχρι να μαλακώσει, για 4 με 5 λεπτά. Βγάζουμε από τον ατμομάγειρα και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε τις χοιρινές μπριζόλες με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 4
Ρίξτε τα υπόλοιπα 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ και το αλεύρι στο ίδιο τηγάνι. Χτυπάμε με σύρμα το ζωμό κοτόπουλου, το βουτυρόγαλα και το τσάτνεϊ μήλου. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το κάρυ. Προσθέστε το κουνουπίδι και το μισό κρεμμυδάκι. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί το κουνουπίδι. Τοποθετήστε 3/4 του φλιτζανιού ρύζι σε κάθε πιάτο και από πάνω κάθε μερίδα με μια χοιρινή μπριζόλα. Ρίξτε μια κουταλιά σάλτσα κάρυ πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια για να γαρνίρετε.

Καλή όρεξη!