Χοιρινό στιφάδο με μαύρα φασόλια

Χοιρινό στιφάδο με μαύρα φασόλια

Χοιρινό στιφάδο με μαύρα φασόλια

Πεντανόστιμη βραζιλιάνικη συνταγή για χοιρινό στιφάδο με μαύρα φασόλια! Εξαιρετική γεύση σε ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο πιάτο, αρκετά στεγνό και καρυκευμένο. Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 1,5 εκατοστού

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

¼ φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνι κοτόπουλο

3 λουκάνικα συνδέσμων (μήκους 10 εκατοστών), κομμένα σε κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστού

2 φύλλα δάφνης

1 αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε σε σκόρδο και κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει ημιδιαφανές. Αφαιρέστε το κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.

 

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, ρίξτε τα 3/4 των μαύρων φασολιών μαζί με το 1/4 φλιτζάνι νερό στο μπολ ενός μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ψιλοκοπούν, αλλά όχι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξτε ολόκληρα τα φασόλια και τον πουρέ φασολιών σε κατσαρόλα μαζί με κύβους χοιρινού κρέατος, κοτόπουλο, τους συνδέσμους λουκάνικου και δάφνη. Βράζουμε σε μέση-υψηλή φωτιά και μετά μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Καλύπτουμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέστε για γεύση αλάτι και πιπέρι πριν το σερβίρετε.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 4

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

482,1 θερμίδες: 32,8 g πρωτεΐνης, 27,4 g υδατάνθρακες, 76,7 mg χοληστερόλης, 1361,2 mg νατρίου.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, δείτε επίσης αυτή τη συνταγή για σπιτικά χοιρινά παϊδάκια

Related Posts

Leave a comment