Ινδική Κουζίνα

Χοιρινό goan vindaloo

Χοιρινό goan vindaloo

Το παραδοσιακό χοιρινό Goan αρωματισμένο με τσίλι, σκόρδο και ξύδι. Ενα πιάτο της ινδικής κουζίνας που είναι ευχάριστα πικάντικο και πολύ νόστιμο. Πανδαισία για τον ουρανίσκο σας! Σερβίρουμε με ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

16 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι Κασμίρ, μαζί με τον μίσχο και τους σπόρους
1 κομμάτι ξυλάκι κανέλας, 2,5 εκατοστά
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
6 ολόκληρα γαρίφαλα
½ κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
2 κιλά ψητό χοιρινό φιλέτο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή περισσότερες για γεύση
1 κομμάτι (4-5 εκατοστά περίπου) ρίζας τζίντζερ, ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια βραστό νερό
2 πράσινες πιπεριές τσίλι, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπήστε τα τσίλι Κασμίρ, το ξυλάκι κανέλας, το κύμινο, το γαρύφαλλο, τους κόκκους πιπεριού και τον κουρκουμά στο γουδί με γουδοχέρι ή ηλεκτρικό μύλο καφέ έως ότου τα μπαχαρικά να αλεσθούν τελείως. Προσθέστε με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι για να δημιουργήσετε μια λεία πάστα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το χοιρινό κρέας με την πάστα μπαχαρικών-ξυδιού σε ένα μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χοιρινό και τη μαρινάδα του και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει το χοιρινό,για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό, για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 4
Βάλτε τις λωρίδες πράσινης πιπεριάς τσίλι και 1/4 φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε ταβ στη φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πράσινες πιπεριές τσίλι και να πήξει το vindaloo, για περίπου 30 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε κατά τις προτιμήσεις σας πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!