Ιταλική Κουζίνα

Πανίνι με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί στη σχάρα

Πανίνι με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί στη σχάρα

Το ιταλικό πανίνι με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί στη σχάρα είναι ένα απόλυτα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την ελαφριά γεύση και την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού. Με αρωματικές νότες βότανων και μια πλούσια γεύση της ιταλικής κουζίνας, αυτό το πανίνι είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή γεύματος. Ανακαλύψτε αυτήν την απολαυστική ιταλική συνταγή πανίνι και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

4 φέτες ψωμί πανίνι
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο, για άλειμμα
Αλάτι και πιπέρι, για μπόλικη γεύση

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία. Στη μία πλευρά των φετών ψωμιού, τοποθετήστε αντίστοιχα το κατσικίσιο τυρί, τις φέτες πιπεριάς, τις φέτες ντομάτας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέστε μερικά φύλλα βασιλικού για πρόσθετη γεύση. Πασπαλίστε το τυρί και τα λαχανικά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κλείστε το πανίνι, τοποθετώντας την άλλη φέτα ψωμιού από πάνω. Αλείψτε το πανίνι από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε τα στη θερμαινόμενη σχάρα και ψήστε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφί και τραγανή επιφάνεια. Αφαιρέστε τα από τη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Κόψτε τα στη μέση και σερβίρετε τα ζεστά.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το πανίνι με πρόσθετα φύλλα βασιλικού ή σαλάτα αν το επιθυμείτε.

Απολαύστε αυτά τα νόστιμα σάντουιτς πανίνι με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί στη σχάρα, ιδανικά για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα!

Καλή όρεξη!