Vegan Κουζίνα

Ψημένες φτερούγες τόφου

Ψημένες φτερούγες τόφου

Οι ψημένες φτερούγες τόφου αποτελούν μια ιδανική χορτοφαγική επιλογή για κοτομπουκιές. Η ψύξη και η απόψυξη του τόφου δίνει μια πιο μαλακή, πιο λιτή υφή. Μπορείτε να παγώσετε τόφου εκ των προτέρων και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Για πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ιταλικά καρυκεύματα στη τριμμένη φρυγανιά (Italian seasoned bread crumbs)

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία τόφου, σκληρό, στραγγισμένο

1 φλιτζάνι σάλτσα ράντσο

1 κουταλιά της σούπας ζεστή σάλτσα σε στιλ Λουιζιάνας

2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Κόψτε το τόφου στη μέση κατά μήκος. Κόψτε κάθε μισό σε φέτες 1/3-ιντσών για να φτιάξετε τις «φτερούγες». Βάλτε το τόφου σε επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες και καταψύξτε μέχρι να στεγνώσει. Για τουλάχιστον 24 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις φέτες τόφου σε ένα πιάτο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ξεπαγώσει, 2 έως 5 λεπτά. Πιέστε το νερό από το τόφου για να στραγγίξει εντελώς. Τοποθετήστε φέτες πάνω από 3 στρώσεις χαρτοπετσέτες για να στραγγίξετε. Στεγνώστε με επιπλέον χαρτοπετσέτες.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τη σάλτσα ράντσο, τη ζεστή σάλτσα, τη ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε τριμμένη φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ. Καλύψτε τις φέτες τόφου με το μείγμα ράντσο και πασπαλείψτε σε τριμμένη φρυγανιά μέχρι να επικαλυφθούν καλά.

Βήμα 5

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου οι φτερούγες τόφου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Περίπου 20 έως 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *