Αμερικάνικη Κουζίνα

Ψητά μακαρόνια Mac and Cheese

Ψητά μακαρόνια Mac and Cheese

Τα ψητά μακαρόνια Mac and Cheese είναι μια αμερικάνικη συνταγή απευθείας από το Τέξας! Παραδοσιακή τεξιανή συνταγή με τσένταρ, βούτυρο, μουστάρδα και μια ολόκληρη συσκευασία αμερικάνικου τυριού! Το ζουμερό αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια γάλα

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 μακαρόνια (πένες ή κοχύλια ή cavatelli ή elbow)

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί Cheddar

1 συσκευασία αμερικανικού τυριού, κομμένο σε λωρίδες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρέψτε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το γάλα, το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου βράσει και πήξει το μείγμα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, βάλτε ένα δοχείο με λίγο αλάτι να βράζει. Προσθέτουμε μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8 έως 10 λεπτά. Όταν βράσουν, αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και  στραγγίξτε τα.

Βήμα 4

Στο μείγμα γάλακτος προσθέστε τα τυριά Cheddar και American. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε τα μακαρόνια και τη σάλτσα τυριών σε ένα ταψί ψησίματος. Ανακατέψτε καλά για να απλωθεί το λιωμένο τυρί παντού.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν αρκετά και αποκτήσουν την επιθυμητή κρούστα από πάνω. Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 6