Αμερικάνικη Κουζίνα

Ψητό σάντουιτς λαχανικών

Ψητό σάντουιτς λαχανικών

Μια συνταγή για ψητό σάντουιτς λαχανικών απευθείας από την Καλιφόρνια! Μια αμερικάνικη συνταγή για ένα ελαφρύ πιάτο! Η συνταγή περιλαμβάνει κίτρινη σκουός, κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκύθι, τριμμένο τυρί και κόκκινες πιπεριές, σε ένα μοναδικό σάντουιτς με υπέροχη γεύση! Για τους χορτοφάγους φίλους και vegan, η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα, αρκεί να εξαιρέσετε τη φέτα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και ροδέλες ελιών από πάνω.

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

⅛ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι φέτες κόκκινες πιπεριές

1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 μικρή κίτρινη σκουός, κομμένη σε φέτες

2 κομμάτια ψωμιού φοκάτσια (4-x15 εκατοστών), χωρισμένα οριζόντια

½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το κιμά και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το στο ψυγείο να κατακάτσει.

Βήμα 2

Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή φωτιά.

Βήμα 3

Αλείψτε τα λαχανικά με ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά. Αλείψτε επίσης τη σχάρα με λάδι. Τοποθετήστε πιπεριές και κολοκυθάκια πιο κοντά στο κέντρο της σχάρας και βάλτε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια γύρω τους. Μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά, γυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά. Οι πιπεριές μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο για να ψηθούν. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 4

Απλώστε λίγο από το μείγμα μαγιονέζας στις κομμένες πλευρές του ψωμιού και πασπαλίστε το κάθε ένα με τυρί φέτα. Τοποθετήστε το τυρί στη σχάρα προς τα πάνω και καλύψτε με καπάκι για 2 έως 3 λεπτά. Αυτό θα ζεστάνει το ψωμί και θα λιώσει ελαφρώς το τυρί. Παρακολουθήστε προσεκτικά, ώστε ο πάτος να μην καεί. Αφαιρέστε από τη σχάρα και προσθέστε τα λαχανικά. Απολαύστε το σάντουιτς με τα ψητά λαχανικά!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *