Λαχανικά

Ψιλοκομμένες ντομάτες

Ψιλοκομμένες ντομάτες

Οι ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονσέρβες ντομάτες, είναι τεμαχισμένες ντομάτες, συνήθως αποφλοιωμένες, που σφραγίζονται σε ένα κουτί αφού έχουν υποστεί επεξεργασία με θερμότητα.

Χρήση

Σε περιοχές και καταστάσεις όπου οι ντομάτες είναι εκτός εποχής, οι κονσερβοποιημένες ψιλοκομμένες ντομάτες χρησιμοποιούνται συχνά ως εναλλακτική λύση. Για την παρασκευή πιάτων όπως σάλτσα ντομάτας ή πίτσα. Οι κορυφαίες χρήσεις για κονσερβοποιημένες ντομάτες είναι ιταλικές ή σάλτσες ζυμαρικών, τσίλι, σούπα, πίτσα, στιφάδο, κατσαρόλες και μεξικάνικη κουζίνα.

Ντομάτες σε κύβους

Οι ψιλοκομμένες ντομάτες συνήθως αναφέρονται σε ντομάτες που έχουν τεμαχιστεί σε κύβους. Στο λιανικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, ο όρος αναφέρεται σε κονσερβοποιημένα κομμάτια ντομάτας δαμάσκηνου σε χυμό ντομάτας ή πολτό ντομάτας. Μερικές φορές καρυκευμένο με βασιλικό ή σκόρδο.
Αυτό το προϊόν είναι μια σχετικά πρόσφατη άφιξη στην μεταποιημένη αγορά ντομάτας και έχει γίνει αρκετά δημοφιλής από την εισαγωγή του στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 90. Πιθανώς λόγω των αμερικανικών γεύσεων για μια σάλτσα ντομάτας chunkier. Το χλωριούχο ασβέστιο προστίθεται μερικές φορές για να σταθεροποιήσει την κυτταρική δομή των κονσερβοποιημένων ντοματών. Δίνοντας στο τελικό προϊόν μια πιο σταθερή υφή.
Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες χρησιμοποιούνται κυρίως στην ιταλική-αμερικανική κουζίνα. Είναι γενικά διαθέσιμα σε δύο μεγέθη, κανονικά (περίπου 2 cm ή 7/8 in) για μακρύς-μαγειρεμένα πιάτα και petite (περίπου 1 cm) για ταχύτερες εφαρμογές.