Ψωμάκια ζέας

Ψωμάκια ζέας

Ψωμάκια ζέας

Δοκιμάστε αυτά τα εξαιρετικά ψωμάκια ζέας! Συνοδεύστε το φαγητό σας ή φτιάξτε νόστιμα σαντουιτσάκια! Μια ελληνική συνταγή εμπνευσμένη από την διαιτολόγο Γιώτα Μιχαλοπούλου

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια αλεύρι ζέας λευκό

150 γραμμάρια πίτουρο βρώμης

10 γραμμάρια μαγιά ξηρή [1 φακκελακι ]

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

650ml χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βάζουμε  το αλεύρι κοσκινισμένο σε μια λεκάνη, τη μαγια, το πιτουρο και το αλατι. Τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικα μας.

 

Βήμα 2

Στο κέντρο τους ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, όπου έχουμε λιώσει το μέλι. Με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και με ένα τραπεζομάντηλο. Την τοποθετούμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Για περίπου μια ώρα.

 

Βήμα 3

Μόλις φουσκώσει, την πιάνουμε με λαδωμένα χέρια και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Την συγγεκριμένη ζύμη την κάνουμε μικρά στρόγγυλα ψωμάκια 10 και 12 τεμαχίων των 90 γραμμαριων.

 

Βήμα 4

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψακι στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφύνουμε για μια ώρα να φουσκώσουν μέχρι να αρχισει να σκάει η ζύμη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 3-4 ώρες (με το φούσκωμα της ζύμης)

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 35 λεπτά

 

 

Μιχαλοπούλου

Συγγραφέας: Γιώτα Μιχαλοπούλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

giotamichalopoulou1911.gr

Leave a comment