Υγεία & Ομορφιά

Αμυγδαλέλαιο: πως βοηθάει στους κύκλους των ματιών

Αμυγδαλέλαιο: πως βοηθάει στους κύκλους των ματιών

Τα μάτια αποτελούν τον καθρέπτη της φυσικής ομορφιάς! Είναι σημαντικό, όμως, να μην έχουμε μαύρους κύκλους, καθώς αυτός ο μικρός παράγοντας μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα μας. Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένοι, μη ελκυστικοί και αρκετά πιο μεγάλοι σε ηλικία!

Ωστόσο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με φυσική θεραπεία, δίχως επεμβάσεις ή χημικές ουσίες. Μια από τις κορυφαίες λύσεις για το πρόβλημα αυτό αποτελεί το αμυγδαλέλαιο. Το αμυγδαλέλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ενυδατικές ουσίες που μπορεί να θρέψει το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών.

Αμυγδαλέλαιο

Χρησιμοποιώντας το αμυγδαλέλαιο ως αλοιφή/έλαιο για το δέρμα, μπορείτε να μειώσετε τους μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών. Μπορείτε, λοιπόν, να αντικαταστήσετε τις κρέμες ματιών, όπου οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας, με το αμυγδαλέλαιο.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικές βιταμίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος. Θα δώσει λάμψη στην επιδερμίδα σας και θα μειώσει τη νωθρότητα.

Αλείψτε το αμυγδαλέλαιο γύρω από την περιοχή των ματιών και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας.

Γιατί εμφανίζονται μαύροι κύκλοι στα μάτια

Όλοι γνωρίζουμε ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Όπως επίσης και η γήρανση, η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες εμφάνισής τους. Ωστόσο, το στρες και η κακή διατροφή αποτελούν επίσης κύριους λόγους εμφάνισης μαύρων κύκλων.

Επιπλέον, η έλλειψη βιταμινών και η έκθεση στον ήλιο επιβαρύνουν πολύ το δέρμα σας και οδηγούν σε αυτό το φαινόμενο.

Τέλος, η κληρονομικότητα έχει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *