Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια: Δοκιμάστε αυτή την εύκολη κινέζικη συνταγή για μια ωραία και απλή κρύα σαλάτα που δεν είναι τίποτα άλλο από σπαράγγια ντυμένα με βινεγκρέτ με κινεζική επιρροή και από πάνω σουσάμι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσετε την άφιξη των σπαραγγιών!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
750 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε μαζί το ξύδι ρυζιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Περιχύστε με το φυστικέλαιο και το σησαμέλαιο ενώ ανακατεύετε δυνατά για να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα σπαράγγια στο νερό και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να γίνουν κυρίως σφιχτά. Βγάλτε τα και ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τα σπαράγγια, μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!