Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Κόκκινο κρασί

Κόκκινο κρασί
Eat4health

Κόκκινο κρασί είναι κρασί το οποίο παράγεται από μαύρες ποικιλίες του σταφυλιού με την διαδικασία που εξασφαλίζει την μεταβίβαση των ανθοκυανίνων από τον φλοιό στο μούστο. Τα κόκκινα κρασιά είναι άφθονες με τανίνες.

Τα οφέλη για την υγεία του κόκκινου κρασιού το κατέστησαν ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μερικά είδη καρκίνου , πρόληψη της άνοιας , την καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης και τον έλεγχο της υπέρτασης, ενώ τις καλλυντικές του ιδιότητες τις έχουν εκμεταλλευτεί μεγάλοι καλλυντικοί οίκοι. Μια ημερήσια δόση μέτριας ποσότητας κόκκινου κρασιού μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για το σώμα μας.

Παραγωγή

Το κόκκινο κρασί παράγεται από κόκκινο ή μαύρο σταφύλι. Χρωστικές που δίνουν το κόκκινο χρώμα στα κρασιά – ανθοκυανίνες, βρίσκονται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών. Τα σταφύλια μόλις φτάσουν στο οινοποιείο μεταφέρονται στο θλιπτήριο όπου γίνεται έκθλιψη των ραγών. Στη συνέχεια η σταφυλομάζα μεταγέρεται στις δεξαμινές για αλκοολική ζύμωση.  Σε αυτό το στάδιο καθορίζεται η ποιότητα του κρασιού κα τα χαρακτηριστικά του.

Ποικιλίες μαύρων σταφυλιών

  • Αγιωργίτικο
  • Καμπερνέ Σοβινιόν
  • Καμπερνέ Φραν
  • Καρμενέρ
  • Ξινόμαυρο
  • Μερλό
  • Πινό Νουάρ
  • Σιρά
  • Πινοτάζ
  • Τεμπρανίγιο
  • Μοντεπουλτσιάνο
  • Καδάρκα
  • Σαπεράβι

Πηγή: Wikipedia

Article Categories:
Ποτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth