Φτιαγμένη με kombu, νιφάδες παλαμίδας και πάστα miso, με την ιαπωνική αυτή συνταγή, η σούπα miso είναι μια απλή και απολαυστική σούπα, με πολύ χαρακτηριστική γεύση που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Δοκιμάστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια νερό
1 τεμάχιο 10 εκατοστά αποξηραμένα φύκια dashi kombu
½ φλιτζάνι νιφάδες παλαμίδας
½ συσκευασία 350 γραμμάρια tofu, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φύκι wakame
3 κουταλιές της σούπας πάστα miso
¼ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το kombu και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Ρίξτε και ανακατέψτε τις νιφάδες παλαμίδας. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το dashi να καθίσει, χωρίς καπάκι, για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 3 1/2 φλιτζάνια dashi σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε tofu και wakame. Ανακατεύουμε καλά. Πάρτε 1 φλιτζάνι ζεσταμένο ντάσι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με την πάστα miso. Ρίξτε ξανά το μείγμα miso στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο dashi. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Καλή όρεξη!