Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο βουτύρου (Κοτόπουλο Makhani)

Ινδικό κοτόπουλο βουτύρου (Κοτόπουλο Makhani)

Μια ινδική συνταγή για νόστιμο κοτόπουλο βουτύρου makhani στο σπίτι. Είναι τόσο γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία. Προσθέστε τα αγαπημένα σας λαχανικά για να το κάνετε ένα πλήρες γεύμα. Όλη η οικογένεια το λατρεύει. Σερβίρετε πάνω από ζεστό ρύζι μπασμάτι μαζί με λίγο ψωμί naan.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη tandoori masala
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ Madras
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
750 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι μισό-μισό
¼ φλιτζάνι γιαούρτι
⅓ φλιτζάνι κάσιους
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χωρίς τα κοτσάνια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το garam masala, το tandoori masala, το κάρυ, το κύμινο, το κάρδαμο, το καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξετε μείγμα μπαχαρικών.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το 1/2 του μείγματος μπαχαρικών. Γυρίστε το καλά να στρώσει ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο. Αφήστε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4
Λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήστε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, για περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 5
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας στο μείγμα του κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό-μισό και το γιαούρτι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6
Χτυπάμε τα κάσιους στο μπλέντερ μέχρι να αλεσθούν. Προσθέστε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει πουρές.

Βήμα 7
Ρίχνουμε την ανάμεικτη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, για 10 με 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο.

Σημείωση του Μάγειρα:
Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε το tandoori masala, είναι ένα μείγμα από πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο, σκόρδο, τζίντζερ και κάρδαμο.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *