Ελληνική Κουζίνα

Αχνιστά μύδια με μάραθο, ντομάτες, ούζο και κρέμα γάλακτος

Αχνιστά μύδια με μάραθο, ντομάτες, ούζο και κρέμα γάλακτος

Επιλέξτε καλά και όσο το δυνατόν πιο φρέσκα μύδια για αυτό το ελληνικό πιάτο. Όσο πιο φρέσκα είναι τα μύδια, τόσο το καλύτερο. Αυτή η συνταγή για αχνιστά μύδια είναι απλά καταπληκτική σε γεύση και σε αρώματα. Δοκιμάστε την και θα σας ενθουσιάσει οπωσδήποτε! Σερβίρουμε με μια φέτα ψωμί.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 βολβός μάραθου, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι ούζο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
⅓ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα ασκαλώνια και το σκόρδο και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τον μάραθο και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λευκό κρασί, το ούζο και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε σταδιακά τα μύδια, το 1/2 του βασιλικού και το αλάτι.

Βήμα 3
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!