Vegan Κουζίνα

Βίγκαν γαλλικό τοστ

Βίγκαν γαλλικό τοστ

Βίγκαν γαλλικό τοστ: Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή της vegan κουζίνας, για να κάνετε μια εξαιρετική εκδοχή του γαλλικού τοστ με σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα. Ενα εύκολο, πρακτικό και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για πρωινό ή brunch, που θα αρέσει σε όλους, ακόμη και σε όσους δεν ακολουθούν vegan διατροφή. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
150 γραμμάρια βατόμουρα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
200 ml γάλα βρώμης ή ρυζόγαλο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 φέτες χοντρό λευκό ψωμί
σταφυλέλαιο, για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε απαλά το σιρόπι σφενδάμου και τα βατόμουρα, μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους, και μετά βάλτε τα στη μία πλευρά στο τηγάνι. Σε ένα ρηχό μπολ, βάζουμε μαζί και ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γάλα και τη βανίλια.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτήξτε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα του γάλακτος, τινάξτε τις την να φύγει το παραπανίσιο μείγμα και τηγανίστε τις και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Κρατήστε τις φέτες ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία καθώς μαγειρεύετε τις υπόλοιπες. Απλώνουμε από πάνω με ένα κουτάλι τα βατόμουρα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!