Vegan Κουζίνα

Βίγκαν τηγανίτες με ντομάτα και μανιτάρια

Βίγκαν τηγανίτες με ντομάτα και μανιτάρια

Δεν μπορείς να βρείς για brunch κάτι καλύτερο από τις τηγανίτες. Με αυτή την εκδοχή της βίγκαν κουζίνας, θα ανακαλύψτε μια νόστιμη εναλλακτική στις παραδοσιακές τηγανίτες. Η συνταγή δεν περιλαμβάνει αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι πλούσια σε γεύση χάρη στην κρεμώδη σάλτσα από ντομάτα και μανιτάρια. Απολαύστε τις σε ένα υγιεινό πρωινό, brunch ή ακόμη και ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

140 γρ αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλεύρι σόγιας
400 ml γάλα σόγιας
φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
250 γρ μανιτάρια
250 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γάλα σόγιας
1 μεγάλη χούφτα κουκουνάρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ. Προσθέστε το γάλα σόγιας και χτυπήστε για να γίνει ένα λείο κουρκούτι.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Ρίξτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας. Αναποδογυρίστε τη τηγανίτα με ένα μαχαίρι παλέτας ή μια σπάτουλα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, διατηρώντας τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές όσο προχωράτε. Θα πρέπει να γίνουν περίπου 8 τηγανίτες.

ΒΗΜΑ 3

Για την επικάλυψη, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Ρίξτε την κρέμα σόγιας ή το γάλα σόγιας και το κουκουνάρι και στη συνέχεια μαγειρέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μοιράστε τις τηγανίτες σε 2 πιάτα και μετά απλώστε τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Σκορπίζουμε από πάνω σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!