Ελληνική Κουζίνα

Βελούδινα τρουφάκια μπανάνας

Βελούδινα τρουφάκια μπανάνας

Διαφορετικά αλλά υπέροχα βελούδινα τρουφάκια μπανάνας με μπισκότα πτι μπερ espreso, για να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας αλλά και … μόνοι σας.Μια γευστικότατη συνταγή,ένα τέλειο κέρασμα!

Yλικα που θα χρειαστειτε:

1 πακέτο μπισκοτα πτι μπερ

200g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη

200g βανίλια (υποβρύχιο)

2 μονές δόσεις espresso

1 μπανάνα

250g κουβερτούρα

Eκτελεση συνταγης:

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια [υποβρύχιο] και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτουμε τις δόσεις του espresso.

Βγάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε στην κρέμα τη μπανάνα κομμένη σε κύβους και το 1/2 των μπισκότων, που έχουμε σπάσει με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα επάνω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί. Πλάθουμε στρογγυλά τα παγωμένα πλέον σοκολατάκια. Απλώνουμε σοκολάτα με το ένα χέρι και με το άλλο «τυλίγουμε» στο υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr