Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικη μπανάνα με ρύζι

Βραζιλιάνικη μπανάνα με ρύζι

Η βραζιλιάνικη μπανάνα με ρύζι είναι ένα βραζιλιάνικο πιάτο που έχει ένα περίεργο συστατικό: μπανάνες! Οι μπανάνες συνήθως καταναλώνονται ως επιδόρπιο, αλλά επίσης τρώγονται μαζί και με ρύζι σε ένα πιάτο που μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη γεύση του καθενός. Προσθέστε ή αφαιρέστε λευκή ζάχαρη, αναλόγως τη γλυκήτητα που επιθυμείτε να έχει το πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ρούμι

6 ώριμες μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος

7 φλιτζάνια νερό

3 ½ φλιτζάνια καστανό ρύζι

2 κουτιά μαύρα φασόλια, στραγγισμένα

1 ντομάτα τεμαχισμένη σε κύβους

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

2 σύνδεσμοι λουκάνικων

2 πρέζες ξηρό άνηθο

2 πρέζες αποξηραμένο βασιλικό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψί 23×33 εκατοστών.

Βήμα 2

Συνδυάστε χυμό λεμονιού, ζάχαρη, βούτυρο και ρούμι σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και η σάλτσα πυκνώνει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Απλώστε τις μπανάνες στο ταψί. Ρίξτε αρκετή σάλτσα πάνω από τις μπανάνες για να τις καλύψετε, διατηρώντας οποιαδήποτε επιπλέον σάλτσα για σερβίρισμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι μπανάνες να είναι μαλακές και κολλώδεις, περίπου για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Βράζουμε νερό και καστανό ρύζι σε μια άλλη κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου το ρύζι μαλακώσει και απορροφηθεί το υγρό. Περίπου για 45 έως 50 λεπτά.

Βήμα 6

Συνδυάστε τα μαύρα φασόλια και τους κύβους ντομάτας σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να θερμανθεί, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους συνδέσμους λουκάνικων. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου 10 λεπτά. Κόψτε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 8

Βάλτε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μαύρα φασόλια στην κορυφή. Προσθέστε τον άνηθο και το βασιλικό στην κορυφή. Προσθέστε το λουκάνικο και ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε. Σερβίρετε με τις μπανάνες από δίπλα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20  λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα, 50 λεπτά

Μερίδες: 6