Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Βραζιλιάνικο κοτόπουλο στιφάδο

Βραζιλιάνικο κοτόπουλο στιφάδο
Eat4health

Μια εξαιρετική συνταγή για βραζιλιάνικο κοτόπουλο στιφάδο (ή όπως ονομάζεται «A Mineira»). Μια συνταγή της νότιας Βραζιλίας. Στα πορτογαλικά ονομάζεται frango com caldinho. Ανάλογα με την ένταση της γεύσης που επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες ντομάτες και πάπρικα. Αντικαταστήστε το ξύδι με χυμό λεμονιού, αν θέλετε. Όσο περισσότερο μαρινάρετε το κοτόπουλο, τόσο το καλύτερο. Γίνεται ένα εξαιρετικό σπιτικό φαγητό!

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι ξύδι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

8 μπούτια κοτόπουλου με δέρμα

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

3 μεγάλα κρεμμύδια τεμαχισμένα σε κύβους

5 ντομάτες, τεμαχισμένες σε κύβους (ή περισσότερα για γεύση)

2 φύλλα δάφνης

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας νερό (ή ανάλογα με τις ανάγκες)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το ξύδι, το σκόρδο και την πάπρικα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και βουτήξτε το καλά καλά μέσα στο μείγμα. Αφήστε το μαρινάρισμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μια ώρα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για σπερίπου 5 λεπτά. Προσθέστε κοτόπουλο, απορρίπτοντας τη μαρινάδα που απέμεινε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τις ντομάτες, τη δάφνη και το αλάτι στο τηγάνι. Προσθέστε λίγο νερό για να μην κολλήσει. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρέψτε, προσθέτοντας νερό σε λεπτή σάλτσα όπως απαιτείται, έως ότου το κοτόπουλο είναι μαλακό. Μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 55 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

360,6 θερμίδες: 34,6 g πρωτεΐνης, 19,1 g υδατάνθρακες, 113,2 mg χοληστερόλης, 399,7 mg νατρίου


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δείτε επίσης τη βραζιλιάνικη συνταγή για σπιτικά χοιρινά παϊδάκια που θα χορτάσει και τον πιο απαιτητικό της παρέας!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..