Πραγματικά πεντανόστιμες γαρίδες με τηγανητό ρύζι, σε στυλ εστιατορίου! Εντυπωσιάστε κάθε καλεσμένο σας με αυτό το εκπληκτικό κινέζικο πιάτο
Τι θα χρειαστείτε
1 ½ φλιτζάνια άψητο άσπρο ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές λάδι λαχανικών
1 φλιτζάνι φρέσκα λαχανάκια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένες μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και απλουστευμένες χωρίς ουρά
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ground κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αφήστε στην άκρη και αφήστε το ρύζι να κρυώσει.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ για 2 λεπτά. Όταν το τηγάνι ή το γουόκ είναι ζεστό, ρίχνουμε σε φυτικό λάδι, λαχανάκια και κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε ρύζι και γαρίδες και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε σε πράσινα κρεμμύδια, αυγά, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο. Μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά και όλα αναμειγνύονται ομοιόμορφα.
Καλή όρεξη!