Κινέζικη Κουζίνα

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Πραγματικά πεντανόστιμες γαρίδες με τηγανητό ρύζι, σε στυλ εστιατορίου! Εντυπωσιάστε κάθε καλεσμένο σας με αυτό το εκπληκτικό κινέζικο πιάτο

Τι θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνια άψητο άσπρο ρύζι

3 φλιτζάνια νερό

4 κουταλιές λάδι λαχανικών

1 φλιτζάνι φρέσκα λαχανάκια

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένες μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και απλουστευμένες χωρίς ουρά

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 αυγά, χτυπημένα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ground κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

4 κουταλιές σάλτσα σόγιας

¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αφήστε στην άκρη και αφήστε το ρύζι να κρυώσει.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ για 2 λεπτά. Όταν το τηγάνι ή το γουόκ είναι ζεστό, ρίχνουμε σε φυτικό λάδι, λαχανάκια και κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε ρύζι και γαρίδες και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Ανακατέψτε σε πράσινα κρεμμύδια, αυγά, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο. Μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά και όλα αναμειγνύονται ομοιόμορφα.

Καλή όρεξη!