Κινέζικη Κουζίνα

Γαρίδες τζίντζερ με τηγανητό ρύζι

Γαρίδες τζίντζερ με τηγανητό ρύζι

Αυτό το κινέζικο πιάτο για γαρίδες τζίντζερ με τηγανητό ρύζι σερβίρεται με πράσινα φασόλια και κόκκινες πιπεριές, είναι πάντα μια επιτυχία στο γεύμα! Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων που αναδεικνύει το άρωμα της γαρίδας τζίντζερ με τηγανητό ρύζι.

 

Τι θα χρειαστείτε

2 ⅔ φλιτζάνια νερό

1 ⅓ φλιτζάνια άψητο άσπρο ρύζι

2 κουταλιές σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

¼ φλιτζάνι μπιζέλια χιονιού

¼ φλιτζάνι ολόκληρο καλαμπόκι, στραγγισμένο

300γρ  μαγειρεμένες γαρίδες – ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

⅓ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό ασβέστη

2 κουταλιές κρεμμύδι κιμά

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού κιμά φρέσκια ρίζα τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο κιμά

¾ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού καλαμπόκι

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε σησαμέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέστε ρύζι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σοτάρετε για τρία λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τα μπιζέλια και το καλαμπόκι. Σοτάρετε μέχρι το ρύζι να αρχίσει να κασταίνει ελαφρώς. Προσθέστε γαρίδες στην κορυφή του ρυζιού. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και καλύψτε το για να διατηρηθεί ζεστό.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά χυμούς πορτοκαλιού και lime, κρεμμύδι, μέλι, ρίζα τζίντζερ και σκόρδο. Ανακατέψτε καλά. Κουτάλι αρκετό από το μείγμα για να καλύψει τις γαρίδες.

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, συνδυάστε το υπόλοιπο μείγμα χυμού με ζωμό κοτόπουλου και άμυλο αραβοσίτου. Αφήστε να βράσει και μειώστε τη θερμότητα. Σιγοβράστε μέχρι να πυκνωθεί. Ανακατέψτε σε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι και τις γαρίδες. Έτοιμες οι γαρίδες τζίντζερ με τηγανητό ρύζι!

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *