Αγγλική Κουζίνα

Γεμιστά Baby Yorkies

Γεμιστά Baby Yorkies

Μια μοντέρνα αγγλική συνταγή για γεμιστά baby yorkies που θα λατρέψετε! Μίνι πουτίγκες Γιορκσάιρ, γεμιστές με ψητό βόειο κρέας και χρένο. Ζεστά σερβίρονται μαζί με καφέ ή τσάι. Γίνονται εξαιρετικά ορεκτικά, που θα συναντήσετε τη Βρετανία να σερβίρουν ως συνοδευτικό στις παμπ.

Υλικά που θα χρειαστείτε

5 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι λάδι κανόλα

115 γραμμάρια μαγειρεμένο ψητό βοδινό, κομμένο σε λεπτές φέτες

¼ φλιτζάνι χρένο

1 φλιτζάνι σάλτσα ο ζου (au jus), ζεστή

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ ανάμειξης έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε το να κατακάτσει για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε κάθε τηγάνι μάφιν. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο όσο κάθεται το μείγμα.

Βήμα 4

Χτυπήστε ελαφρά το μείγμα για λίγο. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και γεμίστε με μείγμα κάθε υποδοχή μέχρι τα 3/4. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, ώστε το μείγμα να ψιλοκομίζει και να αρχίσει να ψήνεται. Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού βοδινό κρέας και 1 κουταλάκι του γλυκού χρένο στο κέντρο κάθε φλιτζανιού.

Βήμα 5

Βάλτε αμέσως το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ξεφλουδίσουν και να ροδίσουν, για περίπου 12 λεπτά. Αφαιρέστε τα γεμιστά Baby Yorkies από το ταψί και στραγγίξτε σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτες. Σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα au jus.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

214,4 θερμίδες, 6,3 g πρωτεΐνης, 10,2 g υδατάνθρακες, 74,4 mg χοληστερόλης, 349,3 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η αγγλική συνταγή, δείτε επίσης τη συνταγή για αγγλικό ψωμί με σαφράν