Μια αυθεντική ελληνική συνταγή για γεμιστές πιπεριές. Ένα από πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, είναι ένα από τα λίγα πιάτα που είναι εξίσου νόστιμα είτε σερβίρονται κρύα, είτε ζεστά. Απολύτως νόστιμο και πολύ μεσογειακό!!! Μπορεί να γίνει χορτοφαγικό, αν αντικαταστήσετε τον κιμά με σόγια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές για γέμισμα, χωρίς τις κορυφές, ξεσποριασμένες
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές για γέμισμα, χωρίς τις κορυφές, ξεσποριασμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουτί (300 γραμμάρια) ντοματοπελτέ
1 συσκευασία (120 γραμμάρια) τυρί φέτα
½ φλιτζάνι μαγειρεμένο λευκό ρύζι
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές σε ένα μπολ με αρκετό ζεστό νερό για να τις σκεπάσει και μουλιάστε τις για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τον χοιρινό κιμά και τα κρεμμύδια στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το χοιρινό. Στραγγίζουμε το λίπος και ρίχνουμε το κρασί και τον ντοματοπελτέ. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη φέτα, το μαγειρεμένο ρύζι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τις απλώνουμε σε ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η γέμιση. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
Καλή όρεξη!