Κινέζικη Κουζίνα

Κινεζικό χοιρινό φιλέτο

Κινεζικό χοιρινό φιλέτο

Δοκιμάστε αυτή την γνήσια κινέζικη συνταγή για χοιρινό φιλέτο. Μια νόστιμη και εύκολη στην προετοιμασία μαρινάδα, που αποτελείται από υλικά που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε καταστήματα πώλησης κινέζικων ειδών διατροφής. Είναι ένα εύκολο στην προετοιμασία του και νόστιμο πιάτο που αρέσει σε όλους! Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω από χυλοπίτες ή ρύζι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 χοιρινά φιλέτα (700 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας κρασί σέρι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρου φασολιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 πρέζα κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σέρι, τη σάλτσα μαύρων φασολιών, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο όσο προθερμαίνεται ο φούρνος.

Βήμα 3
Ψήνετε το χοιρινό στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και μετά κόβουμε διαγώνια σε λεπτές φέτες.

Καλή όρεξη!