Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό μοσχαρίσιο κρέας Rouladen

Γερμανικό μοσχαρίσιο κρέας Rouladen

Αυτή είναι μια άλλη υπέροχη γερμανική συνταγή. Το μοσχαρίσιο κρέας rouladen γίνεται ένα νόστιμο και απολαυστικό πιάτο, που δεν απαιτεί πολλά υλικά, ούτε πολύ κόπο! Δοκιμάστε το και θα το απολαύσετε σίγουρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
8 κομμάτια (250 γραμμάρια) μοσχαρίσια μπριζόλα, χτυπημένα σε πάχος μισό εκατοστό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες μπέικον
3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
1 κουτί (350 γραμμάρια) ζωμό βοείου κρέατος
1 ¼ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αλείψτε με 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα τα πλευρά κάθε κομματιού κρέατος. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι πάνω από τις μπριζόλες. Στρώστε μια φέτα μπέικον σε κάθε κομμάτι. Τυλίξτε τις μπριζόλες σε στυλ ζελέ-ρολ και στερεώστε τις με οδοντογλυφίδες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι κανόλας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το ζωμό και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3
Αφαιρούμε τα ρολά κρέατος. Σουρώνετε το μείγμα του ζωμού και επαναφέρετε το υγρό στο τηγάνι. Χτυπάμε μαζί το κορν φλάουερ και 1 φλιτζάνι νερό και ρίξτε το σιγά σιγά στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε τα ρολά στη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *