Vegan Κουζίνα

Γλυκοπατάτες με άνηθο και σάλτσα

Γλυκοπατάτες με άνηθο και σάλτσα

Συνοδεύστε τις γλυκοπατάτες με άνηθο και σάλτσα vegan για ένα τραγανό και ζουμερό αποτέλεσμα! Μπορείτε να κάνετε αρκετή ποσότητα για φτιάξετε ολόκληρο γεύμα ή απλά να το προσφέρετε ως σνακ ή συνοδευτικό. Συνεπώς, προσαρμόστε τις παρακάτω ποσότητες των υλικών ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 μεγάλη γλυκοπατάτα – ξεφλουδισμένη, αποξηραμένη και τεμαχισμένη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξηρό άνηθο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Σάλτσα:

3 κουταλιές vegan μαγιονέζα

1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο (αποξηραμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας σε ένα μπολ. Προσθέστε ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αλοίψτε καλά. Απλώστε την επικαλυμμένη γλυκοπατάτα σε 1 στρώση σε ένα ταψί, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ανακατεύετε τις πατάτες και ψήνετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε vegan μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο και σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα μπολ. Σερβίρετε μαζί με τις πατάτες.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4