Συνοδεύστε τις γλυκοπατάτες με άνηθο και σάλτσα vegan για ένα τραγανό και ζουμερό αποτέλεσμα! Μπορείτε να κάνετε αρκετή ποσότητα για φτιάξετε ολόκληρο γεύμα ή απλά να το προσφέρετε ως σνακ ή συνοδευτικό. Συνεπώς, προσαρμόστε τις παρακάτω ποσότητες των υλικών ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 μεγάλη γλυκοπατάτα – ξεφλουδισμένη, αποξηραμένη και τεμαχισμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξηρό άνηθο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
Σάλτσα:
3 κουταλιές vegan μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο (αποξηραμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας σε ένα μπολ. Προσθέστε ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αλοίψτε καλά. Απλώστε την επικαλυμμένη γλυκοπατάτα σε 1 στρώση σε ένα ταψί, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ανακατεύετε τις πατάτες και ψήνετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, 15 έως 20 λεπτά.
Βήμα 4
Ανακατέψτε vegan μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο και σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα μπολ. Σερβίρετε μαζί με τις πατάτες.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4