Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικά σουβλάκια κοτόπουλου

Ελληνικά σουβλάκια κοτόπουλου

Από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα σουβλάκια κοτόπουλου γίνονται γρήγορα και εύκολα είτε στο γκριλ, είτε σε εξωτερική σχάρα μπάρμπεκιου. Συνδυάζεται εξαιρετικά με πίτα, τζατζίκι και μια ελληνική σαλάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν προτιμάτε, αρνάκι αντί για κοτόπουλο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές παραλλαγές στα λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστών
6 ξύλινα σουβλάκια
2 μεγάλες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 2-3 εκατοστών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
12 ντοματίνια
12 φρέσκα μανιτάρια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε να στρωθεί ομοιόμορφα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 2
Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 3
Προθερμάνετε μια σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα.

Βήμα 4
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάζουμε το περιττό υγρό. Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα. Περάστε εναλλάξ στα ξύλινα σουβλάκια κομμάτια από το μαριναρισμένο κοτόπουλο, κομμάτια πιπεριάς, κρεμμύδι, ντοματίνια και μανιτάρια.

Βήμα 5
Ψήνετε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα, γυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν όμορφα από όλες τις πλευρές και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 10 λεπτά.

Καλή όρεξη!