Γεμάτες γεύση και ιδανικές για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο, αυτές οι τηγανητές χοιρινές μπριζόλες είναι κάθε άλλο παρά βαρετές. Ενα απολαυστικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας που ξεχωρίζει. Το χοιρινό είναι καλά καρυκευμένο και η γεύση ενισχύεται μέσω της καραμελοποίησης που συμβαίνει κατά το ψήσιμο. Η λαμπερή οξύτητα εξισορροπείται με αλμυρότητα από τις ελιές και τη φέτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, κομμένες στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελληνικό μείγμα μπαχαρικών
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελιές Καλαμών κομμένες σε φέτες
1 μέτριο λεμόνι, χυμό
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό
Εκτέλεση της συνταγή:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες ανάμεσα σε φύλλα πλαστικής μεμβράνης ή λαδόκολλας και χτυπήστε τις για να απλωθούν σε πάχος 1-1,5 εκατοστού. Αλατοπιπερώνετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές της μπριζόλας με το ελληνικό μείγμα μπαχαρικών.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετούμε 2 μπριζόλες στο ζεστό τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις και τηγανίστε μέχρι οι μπριζόλες να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 2 έως 4 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε στην άκρη και τις κρατάμε ζεστές. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και επαναλάβετε για να ψηθούν οι υπόλοιπες 2 μπριζόλες.
Βήμα 3
Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε τις ελιές και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε το μείγμα ντομάτας πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες και πασπαλίζετε κάθε μερίδα με φέτα και μαϊντανό.
Καλή όρεξη!