Μια εξαιρετική συνταγή της ελληνικής κουζίνας για μια εύκολη και απλή πίτσα με σπανάκι, φέτα και ελιές καλαμών. Οι λιαστές ντομάτες, το σπανάκι και οι ελιές δίνουν ιδιαίτερο άρωμα και λαχταριστή γεύση σε αυτή την αγαπημένη vegan πίτσα, που λατρεύουν όλες οι οικογένειες. Δοκιμάστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 (12 ιντσών) προψημένη ιταλική ζύμη πίτσας
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες
¼ φλιτζάνι ελιές καλαμάτας χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και θερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο και 1/2 φλιτζάνι φέτα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετήστε την ζύμη πίτσας σε ένα ταψί. Απλώστε το μείγμα της μαγιονέζας πάνω από την πίτσα και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές και τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ζεσταθεί και να γίνει τραγανή, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι με τη 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε από πάνω το σπανάκι και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 2 λεπτά ακόμη. Κόβουμε σε 6 φέτες και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!