Ινδική Κουζίνα

Πατάτες με κουνουπίδι αλού γκόμπι

Πατάτες με κουνουπίδι αλού γκόμπι

Το Aloo gobi είναι ένα vegan πιάτο από την ινδική κουζίνα φτιαγμένο με πατάτες, κουνουπίδι και ινδικά μπαχαρικά. Είναι δημοφιλές στην ινδική και πακιστανική κουζίνα. Έχει κιτρινωπό χρώμα λόγω της χρήσης κουρκουμά Αυτό το πιάτο μαγειρεύεται στον ατμό και στη συνέχεια τηγανίζεται σε λάδι, καθιστώντας το σκόπιμα στεγνό και κάπως τραγανό. Αν δεν σας αρέσει το φαγητό να είναι πικάντικο, μπορείτε να περιορίσετε το πιπέρι καγιέν. Επίσης, θα μπορούσατε να το σερβίρετε με γιαούρτι για να δροσίσετε το στόμα μετά το φαγητό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
2 πιπεριές σεράνο τσίλι, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καβουρντίζουμε τους σπόρους κύμινου για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να σκάνε. Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι σεράνο και τζίντζερ και αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέστε τον κόλιανδρο, τη πάπρικα, τον κουρκουμά, το καγιέν και το garam masala και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.

Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πατάτες και το αλάτι στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στις άκρες της κατσαρόλας. Αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και τηγανίζουμε για 3 έως 5 λεπτά για να ροδίσουν, ανακατεύοντας απαλά για να αποφευχθεί η πολτοποίηση του κουνουπιδιού.

Καλή όρεξη!