Πρόκειται για μια λαχταριστή ελληνική συνταγή για σαλάτα κοτόπουλου, που μπορείτε να κάνετε, αν έχετε γύρω στα 5 λεπτά στη διάθεσή σας και ελάχιστα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαγειρεμένο κοτόπουλο (ψητό, βραστό, σούβλας), ακόμη και αν σας έμεινε από το προηγούμενο γεύμα. Ένα κλασσικό ελληνικό-μεσογειακό, πιάτο που αρέσει σε όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια ψημένο κρέας κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσεες
½ φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
¼ φλιτζάνι ντρέσινγκ σαλάτας ιταλικού τύπου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, το αγγούρι, τις ελιές και το τυρί. Ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το dressing για τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον για 1 ώρα. Σερβίρετε πάνω σε ένα μαρούλι αν θέλετε να κάνετε ωραία παρουσίαση.
Καλή όρεξη!