Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικό κοτόπουλο σχάρας

Ελληνικό κοτόπουλο σχάρας

Κλασσική σπιτική ελληνική συνταγή. Το μυστικό για αυτό το απλό ψητό κοτόπουλο είναι μια πολύ δυνατή μαρινάδα και το ψήσιμο αργά σε μέτρια φωτιά στη σχάρα. Ενα αγαπημένο οικογενειακό πιάτο που το λατρεύουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 σκελίδες σκόρδο ), λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
6 μπούτια κοτόπουλου
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μαζί και χτυπάμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το μαύρο πιπέρι, το χυμό λεμονιού, και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Κάντε 2 χαρακιές από την πλευρά του δέρματος μέχρι το κόκκαλο στο τμήμα του μηρού και 1 στο τμήμα των ποδιών σε κάθε μπούτι. Αυτό θα βοηθήσει να εμποτιστούν τα κομμάτια με μαρινάδα και να επιτραπεί το πιο γρήγορο μαγείρεμα στη σχάρα. Αλατοπιπερώστε καλά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου. Τα ρίχνουμε στο μπολ με την μαρινάδα και καλύπτουμε καλά όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 4 με 12 ώρες.

Βήμα 3
Βάλτε το κοτόπουλο σε ταψί με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει ελαφρά.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου στο γκριλ με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε μέτρια φωτιά (αποφύγετε την έντονη φωτιά, ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί ομοιόμορφα και το δέρμα να μην καίγεται). Ψήστε για 6 ή 7 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε άλλα 6 με 7 λεπτά γυρίζοντάς το, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74 βαθμούς Κελσίου, 8 με 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Σημείωση του σεφ:
Αυτό το πιάτο είναι τόσο γευστικό που πραγματικά δεν χρειάζεστε σάλτσα, αλλά λίγο φρέσκο λεμόνι είναι ωραίο, όπως και ένα πικάντικο γιαούρτι. Απλώς στύψτε λίγο λεμόνι σε ένα ωραίο παχύρρευστο, ελληνικό γιαούρτι, πασπαλίστε το με καυτερή σάλτσα και έχετε ένα τέλειο καρύκευμα.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *