Σεφταλιά: ή ελληνικό λουκάνικο. Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας, για μια ωραία αλλαγή για φαγητό σε μπάρμπεκιου. Τραγανός, καρυκευμένος κιμάς, τυλιγμένος σε σκέπη, με ωραία γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί σε μια πίτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αγγούρι και ταχίνι. Προσθέστε μπόλικο λεμόνι. Γίνεται απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/4 κιλό σκέπη
10 ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Γεμίζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Βουτήξτε τη σκέπη στο νερό και αφήστε την βυθισμένη για 1 λεπτό. Ξεπλύνετε σε κρύο νερό. Ανοίξτε προσεκτικά την σκέπη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια 10 cm.
Βήμα 3
Τοποθετήστε μια μικρή συμπιεσμένη χούφτα από τον κιμά κοντά στην άκρη ενός τετραγώνου. Διπλώστε τις πλευρές και τυλίξτε σταθερά. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο κιμά και σκέπη μέχρι να έχετε περίπου 10 σεφταλιές.
Βήμα 4
Ετοιμάστε μια σχάρα με κάρβουνα για δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τις σεφταλιές στα σουβλάκια.
Βήμα 5
Ψήστε τις σεφταλιές για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες συχνά μέχρι το εξωτερικό μέρος τους να γίνει τραγανό και σκούρο και το εσωτερικό να μην είναι πλέον ροζ. Ετοιμες για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!