Δημιουργήστε με αυτή την κλασική αμερικάνικη συνταγή μια ζεστή αυθεντική σαλάτα ντιζόν, με πολύ ωραία υλικά και με ντρέσινγκ που θα σας ενθουσιάσει! Ενα πιάτο πανέμορφο και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 γλυκοπατάτες
½ φλιτζάνι μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το τυρί παρμεζάνα, τη μουστάρδα Dijon, το ξύδι, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις πατάτες, το κόκκινο κρεμμύδι και τα πράσινα κρεμυδάκια. Ανακατέψτε απαλά για να αναμιχθούν.
Καλή όρεξη!