Γαλλική Κουζίνα

Ζυμαρικά με φρέσκα ντοματίνια

Ζυμαρικά με φρέσκα ντοματίνια

Ζυμαρικά με φρέσκα ντοματίνια: Αξιοποιείστε αυτή την πολύ απλή συνταγή της γαλλικής κουζίνας και μαγειρέψτε πολύ εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Αυτό το πιάτο είναι απλό, γρήγορο και υγιεινό και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα γούστα σας. Τα ντοματίνια, το τσίλι και τα κρεμμυδάκια δίνουν στο πιάτο ιδιαίτερη γεύση, αρώματα και χρώματα. Απολαύστε ένα γευστικό και εύκολο πιάτο στο σπίτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500 γρ) πέννες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο, προαιρετικά
16 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μακριές λωρίδες
300 γρ ντοματίνια
1 πρέζα ζάχαρη άχνη
χυμό από 1 λεμόνι
τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι πολύ απαλά και προσθέτουμε το τσίλι, αν το χρησιμοποιήσουμε, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τσιγαρίζουμε σιγά σιγά το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθεί, μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες.

ΒΗΜΑ 2

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αδειάζουμε από πάνω όλα τα υλικά από το τηγάνι και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε σε μπολ ζυμαρικών με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!