Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά μπιφτέκια σολομού

Ιαπωνικά μπιφτέκια σολομού

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη ιαπωνική συνταγή για ιαπωνικά μπιφτέκια σολομού, για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Προσθέστε την ποσότητα μουστάρδας και παρμεζάνας που επιθυμείτε. Εξαιρετικό πιάτο αν περιμένετε καλεσμένους!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κονσέρβες σολομού, στραγγισμένα και ξεφλουδισμένα

3/4 φλιτζάνι panko (ιταλικό καρύκευμα φρυγανιάς)

1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο

2 αυγά, χτυπημένα

2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια του γλυκού καρύκευμα θαλασσινών (όπως το Old Bay®)

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

3 κουταλιές γούστερ σος (Worcestershire)

3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη

2 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν

2 κουταλιές σάλτσα κρεμώδους σαλάτας (όπως το Miracle Whip®)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε το σολομό, το panko, τον μαϊντανό, τα αυγά, τα πράσινα κρεμμύδια, τα καρυκεύματα θαλασσινών, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σάλτσα Worcestershire, το τυρί παρμεζάνας, τη μουστάρδα ντιζόν και τη κρεμώδη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Χωρίστε το μείγμα και πλάστε το σε οκτώ μπιφτέκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να καλύψετε την επιφάνεια μαγειρέματος σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα μπιφτέκια σολομού σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 έως 7 λεπτά ανά πλευρά. Επαναλάβετε με περισσότερο ελαιόλαδο αν έχει εξατμιστεί και χρειάζεται κι άλλο.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

263 θερμίδες, 12,3 g λίπους, 10,8 g υδατάνθρακες, 27,8 g πρωτεΐνης, 95 mg χοληστερόλης, 782 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και τη συνταγή για σολομό Furikake