Pan noodles : Μια αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας, για να παρασκευάσετε αυτό το υπέροχο, παραδοσιακό πιάτο με νουντλς λαχανικών. Είναι μια υπέροχη συνταγή, που είναι ιδιαίτερα εύκολο να την φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής. Από πάνω βάζουμε κόλιαντρο και φύτρα φασολιών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) φρέσκα noodles udon
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 2 μικρά καρότα, κομμένα σε λωρίδες
½ κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα τσίλι-σκόρδο
¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα νουντλς σε βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου να μαλακώσουν, αλλά όχι τελείως, για 10 έως 12 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το μπρόκολο μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο, αλλά να είναι ακόμα τραγανό, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε την πράσινη πιπεριά και τα καρότα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και αφήηστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την σάλτσα σόγιας, το κρασί mirin, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα νουντλς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα νουντλς να απορροφήσουν λίγη από τη σάλτσα, για 1 με 2 λεπτά ακόμα.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια λαχανικά θέλετε. Σε πολλούς αρέσει με βλαστάρια μπαμπού, λαχανάκια bok choy, κρεμμύδι κ.λπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος πρωτεΐνης.
Καλή όρεξη!