Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική κρεμμυδόσουπα

Ιαπωνική κρεμμυδόσουπα

Ιαπωνική κρεμμυδόσουπα: Η βασική σούπα της ιαπωνικής κουζίνας που σερβίρεται ως ορεκτικό στα περισσότερα ιαπωνικά εστιατόρια. Πολύ ήπιο, λίγο αλμυρό, με απαλή γεύση. Οι περισσότερες ποσότητες των συστατικών μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας μανιτάρια σε αυτή τη συνταγή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ καρότο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλάκια του γλυκού κόκκοι συμπυκνωμένου βόϊου κρέατος
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια σιτάκε
1,5 λίτρα νερό
1 φλιτζάνι μανιτάρια baby portobello, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το σέλινο, το κρεμμύδι, το καρότο, το τζίντζερ, το σκόρδο και μερικά από τα μανιτάρια. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το μοσχάρι και το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Βήμα 2
Βάλτε όλα τα υπόλοιπα μανιτάρια σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Στραγγίζουμε τη μαγειρεμένη σούπα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Πετάξτε τα στραγγισμένα υλικά.

Βήμα 3
Σερβίρετε το ζωμό με τα μανιτάρια σε μικρά πορσελάνινα μπολ και πασπαλίζετε από πάνω με φρέσκο σχοινόπρασο. Χρησιμοποιήστε κουτάλια ασιατικής σούπας για κομψή παρουσίαση.

Καλή όρεξη!