Vegan Κουζίνα, Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική σαλάτα τόφου

Ιαπωνική σαλάτα τόφου

Ιαπωνική σαλάτα τόφου: Μια κλασσική ιαπωνική συνταγή για μια πεντανόστιμη σαλάτα τόφου. Το τόφου είναι προϊόν που δημιουργείται από το γάλα σόγιας. Παρασκευάζεται όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής και σε φίλους της vegan διατροφής. Αυτή η συνταγή είναι μια καλή ευκαιρία για να εντάξετε το τόφου στη διατροφή σας. Μπορείτε σίγουρα να αυτοσχεδιάσετε, προσθέτοντας ό,τι υλικό σας αρέσει.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γραμμάρια) τόφου, στραγγισμένο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μιρίν (ζαχαρούχο κρασί από ρύζι)
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το τόφου ανάμεσα σε δύο πιάτα και πατήστε το με ένα βαρύ βιβλίο. Αφήστε το τόφου να στραγγίσει για 1 ώρα, πετώντας το υγρό που αποβάλλεται κάθε 20 λεπτά.

Βήμα 2
Χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μιρίν, το σησαμέλαιο και το ξύδι ρυζιού σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε απαλά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ρίχνουμε στο μείγμα της σάλτσας σόγιας.

Βήμα 3
Κόψτε το τόφου σε μικρά κομματάκια και ρίξτε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ρίξτε μέσα το ντρέσινγκ και απλώστε το να στρωθεί καλά. Γαρνίρουμε με λίγο σουσάμι.

Καλή όρεξη!