Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική σος τεριγιάκι

Ιαπωνική σος τεριγιάκι

Μια εξαιρετική ιαπωνική συνταγή για να φτιάξετε την αυθεντική και παραδοσιακή ιαπωνική σος τεριγιάκι. Αυτή η μοναδική σος/μαρινάδα έχει ως βάση ανανά, μήλα και το ιαπωνικό κρασί Μιρίν. Είναι μια παραδοσιακή σος που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες για ντρέσινγκ στα φαγητά τους για πάρα πολλά χρόνια! Συνδυάστε το με ψητό κοτόπουλο ή ψητό χοιρινό ή ακόμη και ως ντρέσινγκ στις σαλάτες! Πραγματικά ταιριάζει παντού! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας

1 ½ φλιτζάνια Μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)

1 πορτοκάλι, χυμό

170 γραμμάρια ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά με τη φλούδα του

1 πράσινο μήλο (Granny Smith), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ

4 κουταλιές λευκή ζάχαρη

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί Μιρίν, το χυμό πορτοκάλι, τον ανανά, το μήλο Granny Smith, το σκόρδο, το τζίντζερ και τη μισή ζάχαρη. Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα στη γεύση με την υπόλοιπη ζάχαρη. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό κόσκινο. Αφήστε την ιαπωνική σος τεριγιάκι να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

136,9 θερμίδες; 4,4 g πρωτεΐνης; 23,5 g υδατάνθρακες; 0 mg χοληστερόλης; 3608 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε μπορείτε να δείτε επίσης και τη συνταγή για Ιαπωνικό τόφου Agedashi που προτιμούν οι βίγκαν!