Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για Ιαπωνικό κοτόπουλο Hekka που θα σας ξετρελάνει! Είναι ένα απίστευτο ασιατικό πιάτο με νουντλς και κοτόπουλο, εμποτισμένα με σάλτσα σόγιας, κρασί μιρίν, φρέσκο τζίντζερ και κάρδαμο!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 ½ κιλό κοτόπουλο, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
¾ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¾ φλιτζάνι κρασί μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα μπαμπού, τεμαχισμένο και στραγγισμένο
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κάρδαμο, χοντροκομμένο
1 συσκευασία νουντλς ρυζιού, βρεγμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγαλούτσικα κομμάτια, περίπου 6-7 εκατοστών. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί μιρίν. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Πιέστε το χυμό από το τριμμένο τζίντζερ, προσθέστε τριμμένο τζίντζερ και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Πετάξτε τυχόν ίνες από το τζίντζερ. Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε το κοτόπουλο. Περιχύστε με το μείγμα σάλτσας σόγιας και μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε ένα-ένα τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα μπαμπού, τα μανιτάρια και το κάρδαμο. Ανακατέψτε μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, προσθέστε τα νουντλς. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 3 ακόμη λεπτά. Έτοιμο το Ιαπωνικό κοτόπουλο Hekka!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
398,7 θερμίδες, 24,6 g πρωτεΐνης, 58,4 g υδατάνθρακες, 49,4 mg χοληστερόλης, 1482,8 mg νατρίου.
Αν σας αρέσουν τα ιαπωνικά νουντλς, τότε δοκιμάστε και αυτή την ιαπωνική συνταγή για νουντλς με γαρίδες και φυστικοβούτυρο