Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό κοτόπουλο yakitori

Ιαπωνικό κοτόπουλο yakitori

Ιαπωνικό κοτόπουλο yakitori: Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα λαχταριστό κοτόπουλο yakitori, ένα πασίγνωστο ιαπωνικό πιάτο από κομμάτια κοτόπουλου που ψήνονται περασμένα σε σουβλάκια και βουτηγμένα σε σάλτσα yakitori. Μπορείτε να προσαρμόσετε την σάλτσα yakitori προσθέτοντας μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως τζίντερ, σκόρδο, καυτερή πιπεριά κλπ. Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι, αλλά και με μανιτάρια ή ζυμαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 φλιτζάνι μιρίν (γλυκό κρασί από ρύζι)
1/2 φλιτζάνι σάκε
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 μεγάλες γλυκές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 5 εκατοστών
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια 2,5-4 εκατοστών
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για την σάλτσα yakitori, σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη το μισό μείγμα για το σερβίρισμα.
Βήμα 2
Περάστε τις πιπεριές σε 2 μεταλλικά ή μουσκεμένα ξύλινα σουβλάκια. Περάστε το κοτόπουλο σε 6 μεταλλικά ή μουσκεμένα ξύλινα σουβλάκια. Ψήστε το κοτόπουλο, σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας, για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς το περιστασιακά και αλείφετε συχνά με μείγμα σάλτσας σόγιας τα τελευταία 3 λεπτά. Ψήστε τις πιπεριές, σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τις περιστασιακά. Ψήστε τα κρεμμύδια, σκεπασμένα, μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά, για 1-2 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα. Σερβίρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με την κρατημένη σάλτσα για μπουκιές.

Καλή όρεξη!