Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό τόφου

Ιαπωνικό τόφου

Ιαπωνικό τόφου: Μια ιαπωνική συνταγή για να κάνετε γρήγορα και εύκολα ένα υπέροχο ορεκτικό. Το τόφου είναι ένα είδος τυριού που παρασκευάζεται από πηγμένο γάλα σόγιας, με διαδικασία παρασκευής παρόμοια με αυτή του τυριού. Ονομάζεται επίσης ιαπωνικού τύπου τόφου και είναι γνωστό για τη μεταξένια, κρεμώδη υφή του που μοιάζει με ζελέ. Το ντάσι είναι ζωμός ο οποίος χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα. Οι τραγανοί τηγανισμένοι κύβοι τόφου σερβίρονται με μια νόστιμη σάλτσα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (300 γραμμάρια) τόφου
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας κρασί ρυζιού μιρίν
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι ντάσι
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το τόφου ανάμεσα σε φύλλα χαρτοπετσέτας. Βάλτε ένα πιάτο από πάνω. Προσθέστε ένα βάρος 1,5 έως 2 κιλών στο πιάτο. Πατήστε το τόφου για 15 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το υγρό που θα έχει βγεί.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μιρίν και το ντάσι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το βάρος, το πιάτο και τις χαρτοπετσέτες. Κόψτε το τόφου σε κύβους 2 περίπου εκατοστών. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε ελαφρά το τόφου με αλεύρι.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε το τόφου μέχρι να ροδίσει, για 4 με 6 λεπτά. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, για να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Τοποθετούμε το τηγανισμένο τόφου σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με πράσινα κρεμμυδάκια.

Καλή όρεξη!