Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικά κέικ πατάτας Chole Aloo Tikki

Ινδικά κέικ πατάτας Chole Aloo Tikki

Τα ινδικά κέικ πατάτας είναι μια νόστιμη vegan ινδική συνταγή όπου σερβίρονται λαχανικά και ρεβίθια πάνω από μικρά κέικ πατάτας. Λειτουργεί καλά ως ορεκτικό για τέσσερα άτομα. Εναλλακτικά, ως χορτοφάγος ή vegan μπορεί να γίνει ορεκτικό για δυο. Τοποθετήστε τα κέικ πατάτας σε ένα πιάτο, σερβίρετε τα ρεβίθια στην κορυφή και μην ξεχάσετε τις σάλτσες! Συνταγές για ινδικές σάλτσες – σάλτσα κορίανδρου και tamarind! Τέλος, πασπαλίζουμε με μερικά φρέσκα φύλλα κορίανδρου και μερικές λεπτές φέτες φρέσκου κρεμμυδιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 πατάτες

1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 ½ κουταλιές φυτικό λάδι, χωρισμένο

1 κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 το καθένα ολόκληρα γαρίφαλα

2 μικρές αποξηραμένες πιπεριές

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου

2 φύλλα δάφνης

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ

1 κουταλάκι του γλυκού νερό

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κονσέρβα αποξηραμένα φασόλια

1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιαντρου

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Στραγγίστε και ξεφλουδίστε.

Βήμα 2

Βάζουμε τις μαγειρεμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε άμυλο αραβοσίτου, τζίντζερ, κύμινο, καγιέν, κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Λιώστε τα και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Λαδώστε τα χέρια σας με λίγο φυτικό λάδι και χωρίστε το μείγμα πατάτας σε 4 ίσες μερίδες. Σχηματίστε τις πίτες πατάτας, πάχους περίπου 1 εκατοστού.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κέικ πατάτας μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και διατηρήστε το ζεστό.

Βήμα 4

Αλέθουμε πιπέρι και γαρύφαλλο (αν έχετε με γουδί και γουδοχέρι είναι ακόμα καλύτερα).

Βήμα 5

Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε τις κόκκινες πιπεριές, το κύμινο και τη δάφνη. Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα πιπεριάς-γαρίφαλου, σκόνη κάρυ και κουρκούμη.

Βήμα 6

Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας με νερό. Ανακατέψτε την αραιωμένη πάστα ντομάτας και την ντομάτα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα, περίπου για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα ρεβίθια και σιγοψήστεε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 7

Απλώνουμε τη σάλτσα ρεβιθιών πάνω από τα κέικ πατάτας και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιαντρου.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *