Ινδικό κεμπάπ
Αυτό το ινδικό κεμπάπ είναι μια κλασική ινδική συνταγή με πολύ έντονη γεύση. Έχει μια πολύ πικάντικη γεύση, γεμάτο αρώματα, που σίγουρα θα είναι επιτυχία σε οποιοδήποτε πάρτι μπάρμπεκιου. Οι μικροί μας φίλοι το λατρεύουν! Εκτελέστε τη συνταγή, ψήνοντάς τα αρκετά. Ξεροψημένα είναι ακόμη καλύτερα!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κιλά άπαχο αρνί
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα (τζίντζερ)
1 κουταλιά της σούπας πράσινη πάστα Χιλής
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
8 ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αρνί, τα κρεμμύδια, τη μέντα, το κόλιαντρο, την πάστα τζίντζερ και την πάστα της Χιλής. Από πάνω προσθέτουμε κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα, καγιέν και αλάτι. Αλοίψτε τα καλά καλά για να απλωθούν καλά τα μυρωδικά. Καλύψτε και ψύξτε για 2 ώρες.
Βήμα 2
Φτιάξτε χούφτες από το μείγμα αρνιού, για να σχηματίσετε λουκάνικα γύρω από σουβλάκια. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας απλώνεται σε ομοιόμορφο πάχος. Περάστε το κρέας στα ξυλάκια. Ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι να ψήσετε στη σχάρα.
Βήμα 3
Προθερμάνετε τη σχάρα για υψηλή θερμότητα.
Βήμα 4
Βουρτσίστε τη σχάρα ελεύθερα με λάδι και τακτοποιήστε τη σχάρα. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν όσο ξεροψημένα θέλετε, γυρίζοντας τα πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 8