Σας παρουσιάζουμε αυτή την αυθεντική παραδοσιακή ινδική συνταγή για κοτόπουλο τίκα μασάλα. Είναι ένα πιάτο πανεύκολο στην προετοιμασία του, με την χαρακτηριστική γεύση του κάρυ να ξεχωρίζει. Γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα κόλιανδρου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί (400 γραμμάρια περίπου) ψιλοκομμένη ντομάτα
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 κομμάτι τζίντζερ, χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ μασάλα
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομματάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τις ντομάτες, το γιαούρτι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει, για 3 με 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε την πάστα κάρυ και τηγανίστε μέχρι να μυρίσει, για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Προσθέστε το μείγμα ντομάτας και το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε μαζί. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το νερό και το αλεύρι μαζί σε ένα μπολ. Περιχύνουμε στο μείγμα του κοτόπουλου στο τηγάνι. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!