Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ινδικό ρύζι με σαφράν! Το ινδικό σαφράν είναι πιο σκούρο, στο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα του, από το ισπανικό ή το ιταλικό και δίνει καλύτερη γεύση στο ρύζι. Το σαφράν πρέπει πάντα να βυθίζεται σε ζεστό νερό εκ των προτέρων και να χρησιμοποιείται ως μέρος του υγρού στη συνταγή. Παρακάτω αναλύεται η συνταγή για το παρασκευάσετε με τον Ινδικό τρόπο.
Υλικά που θα χρειαστείτε
⅛ κουταλάκι του γλυκού σαφράν σε σκόνη
2 φλιτζάνια βραστό νερό, κρατήστε τα ξεχωριστά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι άψητο άσπρο ρύζι με κόκκους, όχι πλυμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράζουμε το σαφράν σε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι που μπορεί να καλυφθεί σφιχτά, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε το ρύζι και το αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το ρύζι αρχίσει να απορροφά το βούτυρο και γίνει αδιαφανές. Προσέξτε όμως να μην μαυρίσετε το ρύζι.
Βήμα 3
Ρίξτε γρήγορα τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό μαζί με το νερό σαφράν. Καλύψτε αμέσως, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε 20 λεπτά ή έως ότου απορροφηθεί όλο το υγρό. Για καλύτερα αποτελέσματα, μην αφαιρείτε το καπάκι ενώ μαγειρεύετε το ρύζι.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 6